harleytira.blogg.se

Sara. 85:a. Sambo. Mamma. Dotter. Syster. Faster.

Söndagen den 28/10-12

Kategori:

Åhhhh vilken härlig, mysig och rolig helg vi har haft!!!

Kenny kom i fredags, helt underbart! Vi åt fondue och hade så kul!

I lördags kom Rosa, Peter och Linnea. Så himla roligt, vart ju så längesen sist. Vi fikade här hemma, sen åkte jag och K till stan och fick lite ensamtid. På kvällen vart vi ute och åt, mums!

Idag var vi på djurparken, oh så många fina djur jag hade velat smyga med hem!

Är så otroligt lycklig över denna fantastiska helg <3

Det närmar sig

Kategori:

Åhhhh vad jag längtar efter min man!

Barnen driver mig till vansinne för tillfället och jag har inget tålamod alls. Inne på dag nio snart som jag är själv med dem. Man vänjer sig snabbt vid att vara två, men inte lika fort att vara ensam.

Öppna förskolan idag var himla trevligt. Jag har fått en ny vän och imorgon ska vi nog gå på matmarknaden tillsammans.

Harley och Tira tjatar sönder mig om att Farmor, Peter och Linnea ska komma. Fast de vet vilken dag de kommer ska de endå höra sig för om det inte var just idag, eller just nu eller imorgon de ska komma. Härligt att de ser fram emot det så mycket, men ibland önskar jag bara att jag vore döv.

Nu kollar jag på The hunger games och stickar.

Torsdagen den 25/10-12

Kategori:

Hej!

La mig riktigt tidigt igår och vaknade utsövd imorse. Skönt som tusan!

Har fixat med tvätten nu på förmiddagen och nu är vi på väg till öppna förskolan.

Imorgon kommer min älskling hem <3

Slut

Kategori:

Jag är helt slut idag, både i kroppen och i huvudet. Jag har varit uppe länge och läst i en vecka nu och i natt blev det bara knappt fyra timmars sömn. Jag behöver helst runt sju timmar för att inte bli sliten. Så ikväll blir det sängläge redan vid åtta. Ni vet att man kan sova i kapp sitt sömnbehov va?!

På andra sidan stan

Kategori:

Tre dagar i veckan åker vi buss till andra sidan stan. Detta för att gå på Kristinebergs öppna förskola. Den ligger på biblioteket och där jobbar två förskollärare - urgulliga och engagerade pedagoger! Är så himla glad att jag hittade denna oas.

Jag sitter mest och stickar, barnen har fullt upp med att måla, busa i kuddrummet, spela spel och dator och leka med lera. Sen sjungs det och fikas med.

På busshållplatsen imorse:

Mat

Kategori:

Jag försöker vara nyttig så gott det går. Pasta, ris, bröd och potatis är inte no no för mig, men jag försöker att undvika det. Jag äter ju godis varje kväll, inte speciellt bra eller hälsosamt med det. Men, godiset slinker ner även om jag äter kolhydrater under dagen. Så därför drar jag in på dem, inget kroppen saknar heller har jag märkt.

Jag känner mig nöjd med min "storlek" nu. Vill varken bli större eller mindre, men är av gammal vana väldigt rädd för att det ska ske. Ska anstränga mig att bli bättre på att inte t ä n k a på vikten.

Godmorgon

Kategori:

Det blev inte många timmars sömn för mig i natt. Låg uppe till två och läste klart boken. Tänkte skriva en recension sen faktiskt. Alltid kul att kunna gå tillbaka och se vad man tyckte.

Idag drar vi till öppna förskolan.

Mina finingar idag på lekplatsen

Kategori:

Min födelsedag

Kategori:

Är väldigt nöjd med min dag måste jag säga. Fick två böcker av Mami, Papi och Amanda som jag blev väldigt glad över. Jag och tjejerna hade det så mysigt och roligt i stan och eftermiddagen var härlig den med. Nu ikväll har vi ätit godis och kollat på film i vår säng. Saknar Kenny så mycket, om möjligt mer än dag som denna.

Jag bugar och tackar för alla fina gratulationer jag fått på telefon, sms och via fb!

Ikväll blir det boken - ovanligt va?! :)

Tisdagen den 23/10-12

Kategori:

Just nu är vi på lekplatsen och jag är fortfarande proppmätt efter födelsedagslunchen på Jensens Böfhus. Vi åt en sagolik glassbuffe till efterrätt. Muuuuums!

Kvällstankar

Kategori:

Jag har tänkt på en sak.

Ibland har tvreklamerna rätt. Eller de som kom på dem slog huvudet på spiken. Idag köpte jag en trisslott. Men jag ska inte skrapa den för ens imorgon, en födelsedagspresent till mig själv liksom. Och jag gillar verkligen den tanken; att jag kanske är miljonär. Drömmarna kommer, nya scenarion uppstår och tankarna flyger fritt. Jag gillart.

En annan reklam som är så klockren är Icareklamen, när Stig bjuder på middag och de andra inte kan äta det. Jag går ju på samma diet som Cindy gjorde tidigare: LCHFMGÄO!

En sista sak jag måste fråga: Hur klarade man sig innan Google? Allt står ju inte i böcker. Jag googlade tex precis namnet på tjejen i Ica reklamen. Jag älskar Google.

Så, det var mina sista visa ord här på bloggen som tjugosexåring. Imorgon kanske jag har blivit snäppet klokare. Haha, fick precis rätta det. Skrev klockare, vad gjorde man liksom innan rättstavningsprogrammen? Godnatt!

Förberedelser

Kategori:

Idag har jag städat och tvättat. Sorterat upp på flickornas rum och nu till slut tagit en lång dusch. Nu återstår det bara att tömma diskmaskinen när den är klar och att måla naglarna. Sen är jag färdig. För imorgon är det min födelsedag och jag blir då så gammal att jag inte kommer orka göra mer än nödvändigt. Typ gå på mötet på arbetsförmedlingen och äta tårta på något café. På onsdag kommer jag antagligen vara som vanligt igen, men man vet ju aldrig. Nu ignorerar jag att prinsessorna busar för fullt i sängen och öppnar min bok och sippar mitt te. Njuter av att vara tjugosex fina år.

Stick

Kategori:

Jag har börjat sticka. Hittade stickor och garn på Netto. Sen kollade jag på youtube hur man gick till väga. Nu är jag nästan proffs.

På öppna förskolan

Kategori:

Idag struntade vi i att äta frukost hemma. Åt bullar här istället. Skönt med måndag. Ny vecka, ny start och massa roligt att se fram emot.

Idag har vi alla tre skor köpta på second hand. Härligt med snygga fynd!

Måndagen den 22/10-12

Kategori:

Klockan är över halv ett och jag är inte ens trött. Har spenderat min söndagskväll i min braiga bok och framför datorn. Spanar bl a på Ikeas julkollektion, skrattar åt Alex Schulman och letar med ljus och lykta efter bra priser på SJ. Vill ju till min älskling. Och till Stockholm. Har ju faktiskt aldrig varit där. Tjingalong, nu ska jag röka och sen fortsätta läsa.

Fuck. Imorgon fyller jag 27 år. Fan vad glad jag är att jag inte är 17 iaf. Man måste lära sig att se saker positivt. Speciellt de man inte kan påverka.

Söndagen den 21/10-12

Kategori:

Tira väckte mig vid den helt okristliga tiden 5:30. Detta trots att hon vaknade vid 21;30 igår och inte somnade för ens runt midnatt. Harley kom 6:20. Fy säger jag bara.

Efter en lång dusch så att jag piggnade till tog vi bussen till 4H gården. Båda flickorna fick rida på en stor häst. De tyckte det var jätteroligt och spännande. Ska anmäla Harley till ridlekis där, de har 4 års gräns men kanske Tira får vara med iallafall. Vill verkligen komma igång med fritidsaktiviteter till dem.

Efter ridningen och att vi hälsat på alla de andra djuren åkte vi till Knalleland. Handlade lite julklappar och en godisskål som Linnea ska få när hon kommer. Så nu har alla tre flickor likadana. Det vart rea på Lindex så jag passade på att köpa två nya bh:ar då i stort sätt alla mina blivit för stora.

Vi var även på BR och kollade. Jag kommer själv ihåg hur mkt jag och Adam älskade att gå in där. Harley och Tira uppskattade besöket väldigt mycket de också ;) Jag tycker faktiskt också det är kul, finns så otroligt mkt fina och roliga leksaker. De fick var sin leksakshamster. Hade en förhoppning om att flytta deras fokus från Laban till dessa och det gick faktiskt rätt bra. Förutom då att Harley doppade sin i makaronerna med ketchup och sen bådas i Labans vattenskål???

Nu är jag snart klar med strykningen. Det blir en tidig kväll ikväll.

Hej!

Kategori:

Nu ligger vi och myser, Tira har redan somnat. De har ätit sitt lördagsgodis, duschat och stimmat och stojat.

Vi gick ut i regnet, hade riktigt kul! På bilden nedan så ser ni Tira putta på på "gungan". De snurrar ju och så fort jag tagit bilden så kommer den rakt på henne och välter henne pladask. Haha jag älskar sånt!

När Harley också somnat ska jag kolla film och stryka. Ska även försöka hålla mig ifrån godiset som är kvar. Har lyckats vara nyttig hela dagen. Men det är ju oftast på kvällarna det brister.

Regn och rusk

Kategori:

Vi hittar på saker hela tiden för att sysselsätta oss. Nyss åt vi mellis och innan det så spelade vi lite spel och där innan målades det fina teckningar.

Snart ska vi trotsa vädret och gå en sväng till lekplatsen. Får nog bli regnkläder på mig med. Handla mjölk och cigg måste också göras.

Tiras lilla näsa bara rinner och rinner. Min sk förkylning blev det som tur inget av.

Lördagen den 20/10-12

Kategori:

Guten morgen allesammans!

Det har som vanligt varit en trött morgon. Jag låg uppe och tittade på två avsnitt av bästa Gossip Girl. Säsong sex är nu påbörjad. Härligt att få drömma sig bort till New York ibland.

Nu sitter vi vid frukostbordet och planerar dagen. Jag saknar K så det gör ont! Kanske kanske åker vi upp till Sthlm och hälsar på. Hade varit super mysigt att fira min födelsedag där, hela familjen.

Kontaminerad val

Kategori:

Så känner jag mig just nu. Har ätit drygt ett kilo lösgodis från Hemmakväll. Det smakade som en dröm måste jag erkänna. Jag och tjejerna kör fredagsmys i vår säng, kollar Oliver och gänget och smaskar i oss. När de har somnat har jag lite och fixa med så jag passar på att jäsa nu :)

Fredagen den 19/10-12

Kategori:

Hej!
Igår satt jag uppe länge och filade på mitt cv. Det gick väl sådär.. Hade behövt hjälp med att "få upp" texten till fotot. Någon som kan Word eller open Office som vill hjälpa?

Den sena kvällen resulterade i en enorm trötthet imorse. Barnen visste ju att ena halvan på sängen vart tom, så de kom båda två vid halv två i natt.

Nu har jag precis satt in ett LCHF bröd i ugnen. På dagens agenda står strykning, tvätt, att hälsa på en vän och godisshopping!

Bilden föreställer Paddington. Det är grannens "kanin". Men pågrund av dennes abnorma storlek tror jag det kan handla om något mutationsprojekt.

Kväll

Kategori:

Barnen började såklart testa mig så fort K hade åkt. Speciellt Harley. Hon beordrade mig flera gånger att gå in på hennes rum!

Vi har haft en mysig kväll. Jag har sen fixat lite med mina spellistor på Spotify och för tillfället blir det mycket åttiotalspunk.

Förresten har jag idag fått gosa med en ursöt 8 veckors flicka. Mmmm men nej. Vi ska inte ha fler.

Harley och Tira sover faktiskt i samma säng. Det går kanonbra och de är gudomligt söta att gå in och titta på titt som tätt. Med tiden så kommer de såklart vilja sova i egna sängar, det är bara att passa på och njuta av gullet nu.

På öppna förskolan

Kategori:

Usch. Inbillar mig att jag börjar bli förkyld. Vi alla har ju klarat oss utan ngt alls (peppar peppar) enda sedan i våras. Men nu poppar förkylningsblåsorna upp som svampar och halsen börjar kännas öm. Fryser och är trött är jag också. Men skit i det, snart är det helg och vi har mycket inbokat. Kanske är bäst att sluta med sockret på måndag?!

Nu ska vi strax gå till Maxi. Behöver nytt busskort och ska kolla på garn. Fick plötsligt ett sånt sug att göra garnbollar :)

Torsdagen den 18/10-12

Kategori:

Gooooo morron go morron! (Veiron i Ottan)

Hade en mysig dag på ÖF igår, massa lek, bus och pyssel. Tog en fika när vi kom hem, sen åkte vi och handlade. Är ju alltid ngt man glömmer när man handlar med barnen haha. Sen pysslade vi lite i hallen, snart är den klar! Bara lite smått och gott som behöver införskaffas, dörrmata, en växt o när Kenny har tid ska ha bygga en skohylla/bänk.

Idag åker K till Hufvudstaden för att jobba. Tjejmys här hemma alltså! Jag ska baka o plugga på kvällarna, måste få bukt med sockerberoendet!!!

Här kommer bilder på hallen :)

Onsdagen den 17/10-12

Kategori:

Godmorgon! Glömde skriva igår. Men jag kom iaf iväg till arbetsförmedlingen där jag skrev in mig. Känns konstigt, jag har nog aldrig varit arbetslös. Men det måste man ju prova det med. Kenny och tjejerna hade bakat rulltårta när jag kom hem. Vi var inne hela dagen då det regnade oavbrutet. Lekte med lera, målade och ritade och på spisen hade jag en urgod höstgryta.

Idag har vi lite ärenden i stan, bl a till stadsbiblioteket och banken. Sen ska jag och prinsessorna till öppna förskolan och busa av oss.

Måndagen den 15/10-12

Kategori:

Hola!

Idag åkte vi till öppna förskolan vid nio. Tog ett syskonfotografi och det blev jättefint. Mina gulliga små flickor. Fikade, sjöng och läste böcker. Sen träffade tjejerna några kompisar och dissade mig för att råbusa och bygga kojor. K kom också dit och vid två åkte vi till Maxi och handlade. När vi kom hem åt vi mellis och sen gjorde jag en grön play-doh lera. Ut i regnet och lekte på lekplatsen och när vi kom in igen målade vi med akrylfärger. Trött mamma nu haha. Imorgon ska jag försöka skaffa mig ett jobb.

Hemmafix

Kategori:

Vi fortsätter boa och göra mysigt här hemma. Idag har jag målat i hallen, sorterat och lagt in sängkläder och gjort i ordning i källaren. Kenny har satt upp gardinstänger, hyllor och gjort två sänglampor. De blev riktigt coola och bryter av den lite gulliga känslan i vardagsrummet/ sovrummet. Shit vad skönt det är att bo i en tvåa. Nu längtar jag väldigt mycket efter vår röda matta.

Har varit en lugn och mysig helg. Imorgon ska vi på öppna förskolan där de har barnfotografering. Puss!

Söndagen den 14/10-12

Kategori:

Igår vart vi uppe tidigt. Skulle sälja massa kläder och leksaker som bara tog plats i källaren. Det gick ok, sålde för ca 500 kr. Köpte några böcker, en dammsugare?!, en ljusstake och två Barbiedockor.

Efteråt åkte vi till 4H gården och tittade på djur. Lämnade in en matta på kemtvätt och handlade mat hanns också med. Sen blev det mys och fix här hemma. Kvällen spenderades i sängen, först med Räddningspatrullen med prinsessorna och sen framför Californication med älsklingen.

Idag ska vi till Byggmax för att köpa virke till hallen :)

Dagen <3

Kategori:

Idag var jag och Harley och badade. Det gick bra, hon vågade vara i den djupa bassängen, men klamrade sig fast vid mig som en söt igel. Incidenten på Tosselilla skrämmer henne fortfarande. Bra det. Efter badet gick vi en runda på stan och sen åt vi lunch på restaurang. Supermysigt att få lite ensamtid ihop! Tira och Kenny var på leklandet och busade.

De hämtade upp oss sen och vi körde och tittade på tjejernas blivande förskola. När vi kom hem däckade jag och K vart ute med Harley och Tira på lekplatsen.

Nu ska vi vuxna fredagsmysa med pizza och filmen En enkel till Antibes.

Fredagen den 12/10-12

Kategori:

Ojojoj. Trött!!! Vi hade svårt att sova igår, så satt uppe länge och kollade på Johan Falck.

Våra tjejer har fått dagisplats fr o m den första december! Det ligger inte jättenära, men på gångavstånd iaf. Hoppas verkligen de kommer trivas!

På öppna förskolan

Kategori:

Sitter och fikar med älsklingarna. Jag syndar och äter urgoda nybakade bullar. Här är det frost idag:

Mumsigt!

Kategori:

Provade på ett nytt recept på LCHF bröd igårkväll. Det blev hur gott som helst!

Torsdagen den 11/10-12

Kategori:

Åhhhh. Marian Keys har kommit ut med en ny bok. Äntligen kommer den sista boken om familjen Walsh. Kommer ihåg Vattenmelonen och efter den vart jag fast!

Just nu

Kategori:

Hallprojektet

Kategori:

Skiftar mellan att läsa sagor för älsklingen och att måla vår gula hall grå. Det fina med målning är ju att man ser resultat direkt. Det kommer bli så fint!

Tisdagen den 9/10-12

Kategori:

Harley har blivit kräksjuk, stackars liten! Hon ligger i sängen och kollar barnprogram medan jag målar i hallen. Kenny och Tira åkte precis till badhuset, mys.

Här är en bild på vår koja i skogen:

Nu tar vi kväll

Kategori:

Idag har vi fått en massa gjort: målat, sorterat papper, skickat massa post och tvättat. Har även hunnit med två rundor på biblioteket, varit i stan och på stadsparkens lekplats. Vi äter ju GI/ lchf på dagarna (inte barnen) och jag mår så mkt bättre. Imorgon ska jag baka ett nytt bröd, det tar fort slut - så himla gott utan mjöl!

...

Kategori: ...allmänt

Efter att ha läst igenom mitt förrförra inlägg samt pratat med min kära mor känner jag att jag måste förtydliga mig. Ödmjukhet är som ni alla säkert vet inte min starka sida.
 
Jag är så oerhört tacksam för all Er hjälp. Ni har varit underbara, hjälpsamma, förstående och stöttande. Jag inser att mitt beslut att bli tillsammans med Kenny igen kommer som en tråkig och jobbig nyhet. Ni kanske inte tror att jag uppskattat Er hjälp och Ert stöd, men det gör jag verkligen!
 
Jag skäms något oerhört och det jag menade med att Ni inte skulle tänka på det var att jag mår redan så dåligt för att det känns som om jag svikit Er, mig själv och barnen. Men detta känns verkligen rätt och jag hoppas vi kan reda ut allt så småningom. 
 
Förlåt mig.

Måndagen den 8/10-12

Kategori:

Sol för tredje dagen här i Borås! Barnen har börjat komma in i bra rutiner, men det resulterar också i att de vaknar tidigare. 6:45 idag. Låter ju inte så tidigt kanske, men när man är van vid att aldrig stiga upp före halv nio så känns detta som mitt i natten.

I fredags var vi i Ullared. I lördags i skogen och igår på en 4h-gård och på olika lekplatser.

Söndagen den 7/10-12

Kategori: ...allmänt

Jag är tillsammans med Kenny. Igen. Ja. Jag vet att Ni tycker det är förjävligt på så många olika sätt. Men det får jag leva med. Jag fokuserar på min familj och trots att vi gått igenom så många saker så står jag fast vid mitt beslut och jag vill inte höra en massa negativa åsikter. DÄRFÖR att jag själv är så väldigt medveten om dem alla. Den senaste veckan har jag ältat och ältat, försökt besvara mina egna frågor och hitta svar på allt. Men sanningen är enkel. Jag är kär i honom och det är honom jag vill ha. Ingen annan. Det går inte att förklara sina känslor, iallafall inte på ett sätt så att alla förstår. Men ungefär så här är det: Jag saknade honom hela tiden. Varje låt, varje film, tvprogram, maträtt osv påminde om honom och allt vad jag och barnen gjorde ville jag berätta för honom. Varje gång jag gick på en K-brunn tänkte jag på Kenny och jag ville inget annat än att kontakta honom. Men det gjorde jag inte. Jag ville så gärna komma över honom, jag snackade skit och höll med alla som sa att det inte skulle vara vi. Att det inte var bra. Jag försökte intala mig själv om att jag inte ville, att jag var färdig. Men inte till en enda sa jag hur mycket jag saknade honom och hur mycket av min tid som gick åt att tänka på honom och att försöka att inte tänka på honom. Som sagt så vet jag att handlingar skett, ord som sagt och tankar som tänkts- inte borde ha hänt. Men man kan faktiskt inte göra något åt det som redan hänt. Jag måste se framåt, se till vår framtid och tro - på honom, på mig själv, på oss. Ni kanske tycker att jag är egoistisk, otacksam och dum. Kanske är det så. Men det är inget Ni ska lägga Er energi på att analysera. Det gör jag så bra själv. Det är alltid lätt att ha åsikter och det får man ha. Men jag vet redan att ingen gillar detta. så snälla. Håll det för Er själv, eller i alla fall, håll mig utan för de samtalen. Jag skriver inte detta för att jag är arg eller ledsen. Detta är mitt sätt att försöka förklara och försvara min handling.

Det som hänt tidigare går inte att försvara - det vet jag. Men jag tror på förlåtelse och på att människor kan förändras.