harleytira.blogg.se

Sara. 85:a. Sambo. Mamma. Dotter. Syster. Faster.

Snart hemma

Kategori:

Jobbet gick bra! Supertrevliga kollegor, det betyder ju så mycket. Vi vart på julmarknad på Åhaga, handlade på Maxi och åt på BK :)

Nu är jag helt slut i hjärnan, så mycket nya intryck. Sitter på bussen på väg hem och längtar tills jag får pussa på mina älsklingar!

Magi

Kategori:

Det är ngt speciellt med en folktom stad

Lördagen den 24/11-12

Kategori:

Godmorgon!

Sitter på bussen på väg till jobbet :) Lite nervöst är det, men det ska la gå bra hoppas jag!

Idag fyller min bästis år, stort grattis till dig hjärtat!

Fredagen den 23/11-12

Kategori:

Är duktig irriterad på dessa tre flickor som nu vägrar städa sitt rum. Jag hatar verkligen när det är stökigt, men det är klart det får bli stökigt - i små stunder ;) Jag städar och plockar undan heeeela tiden men det tar 5 min och så ser det ut som ett krigshärjat Gaza igen. Sorry för trist inlägg, ligger på sängen och bara andas. Den hemmagjorda tomatsoppan står på spisen och puttrar och bullarna jäser.

Min älskling kommer snart hem och jag är helt sjuk av längtan efter honom!

Efter midnatt

Kategori:

Nybäddad säng. Gossip girl. Nylackade naglar. Barn som leker hundar.

Idag har jag känt mig som en tjänare. Tvättat massor, stekt 88 köttbullar. Städat, lagat rosa pannkakor bland mycket annat.

Imorgon ska vi hälsa på flickornas dagis, intervjua en potentiell barnflicka, baka bröd och handla. Livet som hemma fru i ett nötskal ;) Men från och med lördag är jag en working girl igen!

Det handlar om att förtjäna

Kategori:

Förresten. Bilden på den fina lekplatsen. Den vet jag inte varför jag tog med. Men den ligger 20 min promenad härifrån. Precis på stranden av en fin sjö. Här är väldigt vackert uppe.

Men, det här om att förtjäna saker. Jag tycker verkligen att jag - med tanke på mitt nya jobb, är värd ett par nya skor. Det tycker inte min plånbok.

Men jag är kär:

Pigga kids

Kategori:

Barnen är fortfarande vakna, men jag har iaf fått in dem på rummet och nu ligger dem och tittar på Dennis. Jag däremot är megatrött, men har som vanligt mkt att fixa med när det inte springer omkring en massa barn.

Wiiiiiie!!!

Kategori:

Det blir inget tvättande och städande i helgen för min del. För jag ska gå bredvid på mitt NYA JOBB!!! Jag fick vikariatet, det är på 78% och varar fram till den 30 april. Kommer jobba varannan helg och blandade tider, som oftast inom vården. Min arbetsplats är ett korttidsboende för barn- och ungdomar mellan 4 och 29 år med funktionshinder. Ska bli så himla kul! Nu startar alltså "projekt hitta barnvakt".

Firade gjorde jag och tjejerna på McDonalds :)

Sara <3 december

Kategori: ...allmänt

It´s christmas time.

 

Snart i alla fall :)

 

Precis som så många andra längtar jag efter julen, speciellt advent och att julkalendern börjar. Hösten här i Borås har verkligen varit mörk och regnig och det ska bli så mysigt att få sätta upp stjärnor. Tänt ljus har jag ju gjort sen i början av september :)

 

Något som tagit rätt mycket stryk under alla våra flyttar är adventsljusstakarna. Men jag gillar inte riktigt dem längre. Trist när lamporna går sönder och de där kransarna runt om – de är ju inte vår stil. Detta år – och förhoppningsvis många år fram över (jag gillar traditioner) ska vi satsa på att hitta fina lite större stjärnor att ha i fönsterna. Jag tror faktiskt Rusta har fina?! Annars blir det inte att köpa mkt nytt till jul, har spanat in grymt fint julgranspynt på Åhléns, så det får nog bli något litet därifrån.. Om ni också vill kolla in deras julkulor, så hittar ni dom här

 

Nu går vårt storarum/sovrum/kök i blått och vitt. Ska bli kul med lite förändring, kommer köra mycket på rött och grått. Planen är att börja förbereda i helgen, tvätta kuddfodral, ta upp kartonger och stryka. Sen tror jag att vi väntar med att sätta fram och upp allt tills på onsdag i nästa vecka. Harley fyller år på tisdagen och då ska vi ha ett litet kalas för henne här hemma. Så blir det inte julstämning, utan bara kalasstämning, precis som det ska vara. 4 år. Min älskling. Mitt allt!

 

På lekplatsen

Kategori:

Kul för barnen. Mindre kul för mina förfrusna fingrar. Undrar när barnen blir sugna på att sitta tysta, läsa en bok och avnjuta en kopp te när vädret är så här?!

Tisdagen den 20/11-11

Kategori:

Godmorgon!

Nu sitter vi och äter frukost. Ska snart gå och slänga skräp, leka på lekplatsen och hämta ut ett paket. Här är lika grått och mörkt som vanligt, men dagen blir ju vad man gör den till :)

Måndagen (snart tisdag) den 19/11-12

Kategori: ...allmänt

Hej!
 
Helgen har varit helt ljuvlig då älsklingen varit hemma. I fredagskväll när han kom hem beställde vi pizza och kollade film i sängen. I lördags vart vi ute i skogen i några timmar, la oss tidigt sen. Igår hämtade K Linnea. Barnen hade fullt ös med att leka och sen körde K till skogen med Linnea och Tira. Harely stannade hemma och mös med mig.
Åt spenatsoppa till middag, kidsen har blivit så mycket bättre på att äta grönsaker!
 
Idag åkte K iväg för att jobba igen. Barnen har lekt hela dagen, tvn har inte varit på alls! Det har lekts klädesaffär, restaurang, mataffär och dansats.j Själv har jag sorterat och rensat hela dagen. Imorgon blir det städning. Enhetschefen på boendet jag sökt på ringde idag och bad mig komma på en andra intervju imorgon. Ska bli spännande!
 
Jag har gått och tänkt på en rolig och söt bild på Tira som jag visste att jag hade, hittade den på min gamla blogg. Den är väl för härlig?! Tänk vad tiden går fort och vad våra prinsessor har blivit stora:
September 2010
 
Oktober 2012
 

Lördagen den 17/11-12

Kategori:

Två koppar te och nu är jag på G!

Fredagen den 16/11-12

Kategori:

På väg till intervjun!

Kom på

Kategori:

att jag tog en bild på tjejerna ikväll. När de gjort sig fina. Sådär lagom perfekt när de ska följa med mig på intervjun.

Å nej, allt försvann inte i duschen. Trots att jag använde ansiktsrengöring mot deras vilda protester.

Nu är de ju däremot så söta så söta. För de sover så gott i sina egna sängar. Nu ska jag strax sova. Upp tidigt ju!

Puh

Kategori: ...allmänt

Idag har varit en jobbig dag för mig. Inte på det sorgsna sättet eller något. Utan jag har verkligen haft noll tålamod och varit väldigt irriterad. Barnen har inte lyssnat och de har bråkat och tetats stup i ett. Men så är det ju ibland och jag vet ju att de egentligen är världens finaste. Men idag, idag har de varit stora bölder i *****.
 
När vi var på öppna förskolan ringde enhetschefen för boendet och ville att jag skulle komma på intervju imorgon. Klockan nio. Oj. Fick sätta mig och maila mina gamla enhetschefer för att be om referenser och mitt huvud höll på att spricka med all planering denna intervju innebär. Fick gå in om Netto och köpa klubbor, han sa att det var okej att flickorna följde med, men att jag såklart måste behålla fokus på intervjun. Svaret blir ju då enkelt: mutor = godis. Men va fasen, det är ju endå fredag. Har försökt städa så gott det går. Imorgon får vi lunchgäster. Å på kvällen kommer min fina man hem. Längtar efter honom enormt!
 
Förresten var varmvattnet slut när jag skulle duscha. Eftersom jag var tvungen att tvätta det så fick jag stå ut. Men de säger ju att kallt vatten ger glansigare hår, och det får vi fan hoppas efter den hemska upplevelsen.
 
Idag har vi ätit kålpudding igen, den vart om möjligt ännu godare idag. Men igår, då åt vi ångkokt vit fisk, ångkokt grön sparris, brysselkål och kokta ägg med ärtor. Till detta en riktigt fet hollandaisås. Fruktad matkoma kan jag lova.
 
 
(Jag vill lägga in mig på spa)

Torsdagen den 15/11-12

Kategori:

Barnen har sovit dåligt i natt, därför tog vi sovmorgon till 8:15. Morgnarna flyter på som vanligt med tedrickande, jag svarar på mail och ringer samtal.

Nu är vi på öppna förskolan.

I eftermiddag ska vi ut på lekplatsen och sen fortsätta pyssla.

När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Kategori:

Å ja. Ni kan ju alla gissa vem katten är och vilka som är råttor :)

Onsdagen den 14/11-12

Kategori: ...allmänt

Oj vilken dag!
 
Mobilen ringde strax efter åtta, det var en enhetschef från kommunen som ringde och som ville ha cv oh personligt brev till ett vikariat. Sammanlagt är det tre stycken idag som ringt och velat erbjuda mig ev jobb. Ett timvik på förskola fick jag tacka nej till direkt då det startade redan som på fredag. Imorgon har jag en inplanerad intervju på ett lagerjobb, men jag måste ringa dit imorgon förmiddag och säga att jag ej kan ta den tjänsten heller. Finns ingen möjlighet då man två dagar i veckan jobbar mellan 15 och 00. Känns väldigt smickrande att det gått så bra på jobsökarfronten, men tråkigt när det ej går som man vill. Fast det är u att önska för mycket att lyckas hitta ett arbete med vanliga kontorstider. 
 
Idag har vi varit ute en hel del, gått på öppna förskolan och sen suttit länge och pysslat. Jag tog fram hela kittet med glitterpennor, lim och färgade papper, och det roade prinsessorna ett bra tag. Jag älskar ju själv att pyssla :)
 
Efter middagen slogs jag av en enorm trötthet, har fortfarande inte tagit hand om disken, något som jag annars alltid gör direkt. Barnen fick titta på film, och jag somnade pladask. Vaknade strax innan 21 och bestämde mig för att städa upp i köket imorgon istället. Det ör ju endå något jag behöver öva på det där. Att ta det lugnt. 
 
Längtar som tusan efter K, har precis pratat en halvtimme med honom och han har fullt upp på jobbet. Ser verkligen fram emot vår lilla weekendsemester om drygt två veckor. Ska bli så skönt att få vara själv med honom! Jag längtar inte till att få vara utan barnen, det är inte det. Utan jag längtar efter att få vara på tu man hand med K. Vi ska gå på julmarknad, äta ute och gå på bio. 
1
Är fortfarande supertrött, ska göra mig en kopp te, ta fram pepparkakorna och kolla Gossip girl. Godnatt!
 

a´la Sara

Kategori: Mat

Min paradrätt alla kategorier är kålpudding. Utan tvekan eller vidare konkurrans. Sen att det är min favoriträtt gör ju inte saken sämre. Igår provade jag ett litet experimet för att spajsa upp den lite.
 
 
Massor av vitkål. Bryner den strimlad med sirap, salt, vitpeppar och tre stycken kryddpepparkorn. Häller sedan på lite vatten och låter det koka under lock ett tag.
 
Kokade ½ dl grötris med vatten, mjölk och köttbuljong. 
 
Stekte lök.
 
Blandade ihop gröten, löken och lite rostad lök med 500g fläskfärs, salt och peppar. I med en del av vitkålen och sen i en ugnsfast form. På med all vitkål och så ringlade jag sirap ovanpå. In i ugnen på 175 grader. Såsen som vi hade till gjorde jag på vätskan från den färdiga kålpuddingen, lingonsylt och lite mjölk. Redde med mjöl och kokade upp. Sen silade jag bort alla kålbitar som kommit med när jag hällde över vätskan i katrullen. Barnen fick potatis till men jag skippade den och åt bara ättiksgurka till. Mega onyttigt endå liksom, men ruskigt gott och en middag för 6 personer för under 20kr förutsatt att man har basvaror hemma. Köttfärsen hittade jag iof på extrapris, men endå. Mums!
 
 
Porslinet vi äter på är för övrigt Rörstrands Gröna Anna. Vi tokgillar den!
 

"Min önskelista"

Kategori: ...allmänt

Årskort på Leos lekland här i Borås :)
Lejonkort (årskort) på Borås djurpark
Årskort på Liseberg (detta vill jag också ha tomten)
 
Nej, men seriöst. Här kommer lite överkomliga saker:
 
Hummel Ten star low - Amethyst daffodil Popupshop eko svart/vita strumpbyxor Mini Rodini frill dress Giraffe Popupshop eko sweatpants leopard Katvig strumpbyxor mauve/lila Katvig strumpbyxor lollipop/randiga Katvig strumpbyxor forest green/randiga Katvig stockings forestgreen Cheap Monday old grandpa longsleeve allt detta kommer från en sida som heter modelmini (allt är på rea). Länken hittar ni här: http://www.modelmini.se/se/page/rea.php Snygga strumpbyxor finns också på babyshop.se
 
Det som används flitigast här hemma är klänningar och strumpbyxor. Tira totalvägrar något annat. Så strumpbyxor är verkligen en förbrukningsvara här hemma och det är svårt att hitta lite nya roliga. Vi köper våra i Ullared där de kostar typ 17kr/par. Men nu har vi typ 3 par av varje färg därifrån :)
 
Söta sängkläder är också kul, jag vet att H&M home kids har väldigt fina.
 
De har storlek 110/116 i kläder och stl 26 och 27 i skor.

Barnens "önskelista"

Kategori: ...allmänt

Idag åkte vi till den nyöppnade leksaksaffären. Jag blev verkligen förvånad då den visade sig vara väldigt stor, de hade allt man kan tänka sig och även en stor vagnavdelning. Hur som helst så fick tjejerna visa mig vad de önskade sig, och så tog jag foto på det. Det var ju hmmm som sagt en del. Såklart liksom när de befinner sig i leksaksheaven :) Jag kommer nedan visa de foto jag tog, som de önskade sig. Sen tänkte jag lägga upp en lista av vad jag önskar att de önskade sig. Eftersom att ni är en del som efterfrågat flickornas önskningar så kan det ju vara bra om ni i kommentarsfältet skiver vad ni tänkt köpa av det som jag visar här. Lite tråkigt med en massa samma paket. Känns jättekonstigt för mig att göra ett sånt här inlägg, men det är på er och Harleys och Tiras begäran.
 
 
 
Det som visas är alltså: pärlplattspärlor, lertillbehör, bygga halsband pärlor (de mellanstora, ett elastiskt snöre ska gå att dras igenom, finns på Panduro också), utklädningskläder, en ihopfällbar mugg (?!), resväskor, prinsessmikrofon, Babyborn docka, förvaringsställ man har i bilen, smyckeskrin/speldosa, målarbok, keybord i samma stuk som mikrofonen. Puh
 
 
Vi är klara med alla julklappar och födelsedags presenter till Harley. Tiras väntar vi med tills efter jul då de ju rear ut allt man tidigare köpt. Pessimist eller vad, men det är ju riktigt irriterande när man ser det man köpt för halva priset bara någon dag senare. Hur som helst så kommer de av oss få My little Pony saker, vars en sparkcykel, massa klämmor och tofsar, och en massa smått. Saker som pennor, kritor, pärlor, målarböcker etc är ju förbrukningsvaror och de går ju åt, så får de en massa sånt gör det ju inget om man köpt någorlunda lika. 
 
Måste tillägga då jag mår lite illa av denna köp- och önskehysteri att det viktigaste för barnen är kärlek, att ni träffas och pratar i telefon då man inte ses så ofta. De lider definitivt inte av leksaksbrist så ni vet ;)

Soppa

Kategori: Mat

Jag och K har helt snöat in på att äta soppa. Vi gör det ungefär tre gånger i veckan. Det är ju så gott!!!
 
Detta är en korv och linssoppa jag hittade på själv. Jag gillar inte att gå efter recept utan läser de mer som insiration. Det är kul att koka ihop egna saker. Iblnad blir det riktigt gott och då och då lyckas man inte helt. Har aldrig fått det att smaka för jävligt dock, så därför tror jag att jag är rätt grym.
 
Nästa gång jag gör denna soppan ska jag använda kycklingfilé istället. Falukorv är ju mega trist! Men barnen gillar.
 
Massa lök och vitlök ska det vara.
 
& curry och tomatpuré.
 
Röda linser, korv, kycklingfond och champinjoner.
 
Kokades i knappt 20 minuter. Sen serverades det med en stor klick creme fraiche. Mums!
 
 

Tisdagen den 13/11-12

Kategori:

Idag har det än så länge bara fixats här hemma. Tvätt, mail och jobbsökningar med andra ord. När vi ätit lunch ska vi ge oss iväg och posta brev och spana in den nyöppnade leksaksaffären.

Tillbaka från bloggledigheten.

Kategori: ...allmänt

Jag hade verkligen inte planeratrån bloggen så länge, men det är ju som med det mesta. När man väl kommit in i att inte göra någonting är det väldigt svårt att börja igen. Om det inte handlar om rökning, godisätande m.m haha.
 
Vi mår i alla fall bra hela familjen. K åkte till Stockholm sent igår kväll och kommer inte hem för ens på fredag. 
 
Idag har jag och barnen varit ute en hel del. I förmiddags var vi ute och gick, lekte på en lekplats och efter det åkte vi till Öppna förskolan och åt frukost. Vid halv två åkte vi hem, handlade på vägen. Sen gick vi ut igen, perfekt att ha  så många leklatser runt omkring att byta emellan. Vi fikade och lekte inne, sen bakade vi muffins och jag gjorde soppa. Lek, middag, städning, dusch, muffins, en bok och sen tandborstning. Tjejerna somnade direkt. Skönt!
Ikväll har jag spelat Hay day som vanligt, lagt in foton från vår nya kamera på datorn (jag fick en jättefin Nikon av älsklingen när jag fyllde år - lycka!). Pratat med Sophie har jag också gjort, saknar henne! Men Linnea kommer upp på söndag och det ska bli så himla kul! Denna gången ska hon stanna i tolv dagar, vi längtar massor!