harleytira.blogg.se

Sara. 85:a. Sambo. Mamma. Dotter. Syster. Faster.

a´la Sara

Kategori: Mat

Min paradrätt alla kategorier är kålpudding. Utan tvekan eller vidare konkurrans. Sen att det är min favoriträtt gör ju inte saken sämre. Igår provade jag ett litet experimet för att spajsa upp den lite.
 
 
Massor av vitkål. Bryner den strimlad med sirap, salt, vitpeppar och tre stycken kryddpepparkorn. Häller sedan på lite vatten och låter det koka under lock ett tag.
 
Kokade ½ dl grötris med vatten, mjölk och köttbuljong. 
 
Stekte lök.
 
Blandade ihop gröten, löken och lite rostad lök med 500g fläskfärs, salt och peppar. I med en del av vitkålen och sen i en ugnsfast form. På med all vitkål och så ringlade jag sirap ovanpå. In i ugnen på 175 grader. Såsen som vi hade till gjorde jag på vätskan från den färdiga kålpuddingen, lingonsylt och lite mjölk. Redde med mjöl och kokade upp. Sen silade jag bort alla kålbitar som kommit med när jag hällde över vätskan i katrullen. Barnen fick potatis till men jag skippade den och åt bara ättiksgurka till. Mega onyttigt endå liksom, men ruskigt gott och en middag för 6 personer för under 20kr förutsatt att man har basvaror hemma. Köttfärsen hittade jag iof på extrapris, men endå. Mums!
 
 
Porslinet vi äter på är för övrigt Rörstrands Gröna Anna. Vi tokgillar den!
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: